nieuwsarchief

Vier nieuwe TT-trainers voor Nederland en België (gepost op 12 april 2010)

Van 8 tot en met 11 april bevond zich in de gebouwen van het Fransiscaans Milieuproject (kasteel Stoutenburg bij Leusden) een bont internationaal gezelschap. TT Nederland was namelijk gastheer voor de ‘Train the Trainers’ vierdaagse.
De training werd gegeven door de Britse oprichters van Transition Training, Naresh Giangrande en Sophy Banks. Zij werden terzijde gestaan door de trainers Ellen Bergmann uit Italië en Paul Hendriksen uit Nederland. De deelnemers waren allen actieve Transitioners uit maar liefst tien landen: Noorwegen, Zweden, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Turkije, Colombia, België en Nederland.
De vierdaagse leidde de deelnemers op tot trainers die in staat zijn om de tweedaagse Training voor Transition te geven, zoals Hugo Klip en Paul Hendriksen die inmiddels al vijf maal in Nederland hebben verzorgd. Resultaat van de training in Stoutenburg was, dat Nederland en Vlaanderen nu vier trainers rijker zijn die in het Nederlandse taalgebied deze training kunnen geven: Debbie Eraly, Steven Vromman en Rudy Vandamme voor Vlaanderen en Selma Franssen voor Nederland.
De trainers hebben inmiddels enkele afspraken gemaakt over onderlinge samenwerking en uitwisseling van materialen en ideeën, om in het Nederlandse taalgebied zo goed mogelijk aan de behoeften van lokale TT-initiatieven te kunnen voldoen. Tesamen met Hugo en Paul vormen de Nederlandse en Vlaamse trainers nu dus een trainersgroep van 6 mensen sterk; voldoende om de TT-initiatieven in België en Nederland de komende tijd goed te kunnen ondersteunen in hun groei en bloei.


nieuws > nieuwsarchief / nieuws uit de lokale groepen
backtotop