nieuwsarchief

Aankondigingen Transitie Leuven: 24 april en 9 mei (gepost op 22 april 2010)

Zaterdag 24 april - open dag Transitiestad Leuven

Een namiddag van ideeën en doen, van denken, dromen en durven, ... om samen de uitdaging van klimaatsverandering en piekolie aan te gaan ! Met veel plezier nodigen we jullie uit om jezelf onder te dompelen in wat TRANSITIE nu eigenlijk betekent, en vooral: wat het voor jou kan betekenen! Een jaar geleden is het transitie initiatief gestart in Groot-Leuven. Regelmatig organiseren we voordrachten, film-avonden, TransitieCafé en andere activiteiten. Verschillende projecten zijn gaande zoals TuinDelen, Voedsel in de stad, geveltuintjes, permacultuur-workshops, handwerkatelier, kook-ateliers... Thema's als educatie, energie en transport staan in de steigers. Transitiestad Leuven bestaat uit mensen met zin en energie die in hun buurt en stad een duurzaam leven willen opbouwen. Daarbij werkt Transitiestad Leuven nauw samen met andere verenigingen en organisaties.

Programma
1400u Wat wordt bedoeld met transitie, hoe loopt het in de praktijk in Leuven.
Pauze met standjes, film, foto's, drankjes en soep
1530u Workshop "lokale veerkracht"
1730u Afronden

Ken je al wat van transitie of heb je weinig tijd, sluit dan aan tijdens de pauze. Voor de kids is er een kinderprogramma voorzien om al spelende te leren over transitie.
De inkom is gratis. 14u - 18u
30CC Romaanse Poort -Brusselsestraat 63 -Leuven

en

Zondag 09 mei - TuinDelen : verfris je tuin !

Velen onder ons willen wel eens wat anders dan netels en gras. Wortelen, bonen, zonnebloemen, bessenstruiken en frisse asperges horen tot de mogelijkheden. Daarom organiseert Transitiestad Leuven op zondag 09 mei van 10 tot 1300 uur een TuinDeel dag. TuinDelen is een lokaal transitie initiatief dat het overschot aan tuintjes in contact brengt met lokale tuinders die hun dromen willen zien bloeien. In een tuin worden vriendschappen gekweekt en onderhouden. Er zijn verschillende voordelen voor de eigenaars : naast bijvoorbeeld een deel van de opbrengst zien ze hun tuin omgetoverd worden tot iets levend en maakt men deel uit van het grotere geheel dat Transitie is. Tijdens deze dag wordt de vraag van enthousiaste tuinders in contact gebracht met mensen die meer uit hun tuin willen halen. Als je er naar uitkijkt om smakelijke, lokale groenten te telen, je handen vuil te maken, en je ecologische voedselafdruk drastisch te verkleinen ; of wanneer je een tuin of een deeltje van een tuin ter beschikking wil stellen, contacteer dan tuindelen.tsl@gmail.com of telefonisch : 016/233213

Wanneer - zondag 09 mei van 1000 tot 1300 uur
Plaats - persilstraat 7, 3020 herent
Bijdrage - 1 euro

Meer info vind je op http://transitiestadleuven.be/wie/werkgroep-tuindelen


nieuws > nieuwsarchief / nieuws uit de lokale groepen
backtotop