nieuwsarchief

Joanna Macy en Molly Young Brown: “Terugkeer naar het Leven – Oefeningen en rituelen om ons weer te

Veel mensen voelen zich diep geraakt door de ernstige schade die de natuur en het leven op Aarde wordt toegebracht. Omdat we ons zo machteloos voelen, leidt deze pijn vaak tot schuldgevoelens of ontkenning, met als resultaat dat we onze geest afsluiten.

Joanna Macy doet ons beseffen dat wanneer we onze pijn om de wereld ontkennen of onderdrukken, we ook onze kracht ondermijnen om bij te dragen aan de heling ervan. Vanuit dit elementaire inzicht ontwikkelt zij al sinds de jaren ‘70 Het Werk dat weer Verbindt. Voor deze methode heeft zij geput uit de systeemtheorie, diepe ecologie, ecopsychologie en verschillende spirituele tradities. Het Werk dat weer Verbindt helpt de weg voor te bereiden voor de overgang van de industriële groeimaatschappij naar een levensondersteunende samenleving, een overgang die ook wel de ‘Grote Ommekeer’ wordt genoemd.
Naast een grondige analyse biedt dit boek een schat aan oefeningen en rituelen, die ons helpen ons weer als deel van het grotere levensweb te ervaren en om waarden als moed, solidariteit en engagement nieuw leven in te blazen.

Het Werk dat weer Verbindt wordt in toenemende mate toegepast in de transitiebeweging.

Vertaling: Heleen ter Ellen en Jeanneke van de Ven

Het boek kan bij Transitie Vlaanderen besteld worden via info@transitie.be mvv je postadres.
Speciale prijs voor de transitiebeweging: €10 + €3.25 verzendkosten. Daarbuiten: €15 + €3.25 verzendkosten
te storten op rek nr BE84 5230 8031 4459 BIC: TRIOBEBB mvv ‘boek Macy’.


nieuws > nieuwsarchief / nieuws uit de lokale groepen
backtotop