nieuwsarchief

Infoavond Lokale economie Transitie Berchem (gepost op 10 september 2012)

Transitie Berchem organiseert op 21 september een brainstorm- en infoavond rond het thema economie. Als je echt globaal denkt en echt lokaal wil handelen, is dit het moment om hoofd-, hart- en handenkracht samen te bundelen! Transitie is veel meer dan eigen voedsel kweken of wat bewuster omgaan met "consumptie"... Daarom komt nu, meer dan ooit, het thema EcoNomie aan bod. Economie: terug naar ruilhandel, gewoon consuminderen, bestaande structuren van banken & industrie hoe implementeren in een lokaal veerkrachtige samenleving? We zijn er van overtuigd dat dit LETS'ers op het lijf is geschreven.

Op het programma:

-associatieve economie. Wannes van 't Klein Beertje (vernieuwde versie!) komt vertellen wat er zo bijzonder aan hun nieuwe winkelconcept is
-complementaire munten. Er wordt gedroomd van een lokale munt in onze stad die een stap verder doet dan wat LETS doet. waarmee je ook kan betalen in winkels, of die uitwisselbaar is met Euro's. Naar het voorbeeld van de Gentse Torekes (of nog beter!).
- jouw bijdrage: als je zelf met een goed idee zit, mail ons da nu nog dan steken we het mee in de voorbereiding. en anders kom je het gewoon de avond zelf voorstellen.

We hopen de avond te kunnen afsluiten met heel concrete plannen. Het hoeft echt niet bij gewoon praten te blijven.


Afspraak: op vrijdag 21 september om 20u bij VormingPlus, de Merodestraat in Berchem. Voorzien einduur: 22u.
Deelname is gratis, maar je mag een drank of knabbeltje meebrengen - een gezellige transitiegewoonte!


nieuws > nieuwsarchief / nieuws uit de lokale groepen
backtotop