nieuwsarchief

Vanuit Mortsel een reeksactiviteiten (gepost op 18 mei 2013)

Beste actieve leden en sympathisanten,

Transitie Mortsel, Actiecomité R11mis en Natuurpunt waren blij met de opkomst en het geleverde werk op de Bermpoets van 28 mei. Met een goeie 120 mensen liepen we over de oude spoorwegberm en verzamelden een hele hoop vuilnis. We hopen hiermee dat de overheid de plannen van de Stad Mortsel zal steunen om de Berm op te waarderen als noodzakelijk stukje natuur in Mortsel.  Tegelijk protesteerden we ook tegen de aanleg van de R11bis.
Foto's en een filmpje zijn te bekijken via volgende linken naar onze facebookpagina: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=444349765656437&set=a.444349202323160.1073741830.397409673683780&type=1&theater
http://https://www.facebook.com/photo.php?v=465286780214060&set=vb.173566696052738&type=2&theater


Bovenaan onze facebookpagina (FBP) https://www.facebook.com/TransitieMortsel kunnen jullie ook altijd klikken op de knop 'vind ik leuk'. Jullie worden dan automatisch via jullie FBP op de hoogte gehouden van de berichtjes die we regelmatig op onze FBP posten.

Kort nog even een overzichtje van de volgende activiteiten, waarop iedereen van harte welkom is:
- zondag 26 mei van 13 tot 17u (Rode Leeuwlaan 23 te Mortsel):
* bakfiets van Jan Adams schilderen in Transitie groen met Transitie logo en adres van de website in spé
* minstens één verplaatsbare samentuin-in-bak maken. Op 2 juni tijdens de Opentuindag zal deze voor het eerst als promo materiaal te zien zijn.
Mocht je ook willen meedoen of gewoon een kijkje komen nemen kom dan zeker af!
Hopelijk regent het niet zodat we de klusjes op de oprit kunnen doen.
Jan Adams zorgt alvast voor thee en koffie zodat we naast het klussen ook wat kunnen babbelen.
Wat hebben we nog nodig:
- hout (recup van paletten of een palet die uit mekaar mag/is zou prima zijn)
- grond/teelaarde om onze samentuin-in-bak mee te vullen
- nog wat plantgoed
- oud schoolbord (vb. speelgoed schoolbord voor kinderen) waarop we met krijt Transitie nieuws kunnen schrijven tijdens een event

- donderdag 30 mei om 19.30u: workshop rond rationeel energiegebruik door WWF (technische dienst (domein Fort 4) Neerhoevelaan 50 te Mortsel)

Hoe maak je een lekkere CO2-arme maaltijd klaar in vijf minuten? Hoe groen is groene stroom? Staan we binnenkort met z’n allen in de file met een elektrische wagen?

De workshop is niet bedoeld voor specialisten maar voor iedereen die zijn dagelijkse leven energievriendelijker wil maken.

Verwacht geen droge lezing maar een actieve avond vol tips en een praktische leidraad om je ecologische voetafdruk te verkleinen.

We onderzoeken onze dagelijkse mobiliteit, voeding en energieverbruik. En we gaan op zoek naar oplossingen voor hedendaagse duurzaamheidsvraagstukken.

De workshop is gratis. Je moet wel inschrijven vóór 23 mei bij de milieudienst, tel. 03 444 18 41, e-mail aagje.geerardyn@mortsel.be- zondag 2 juni van 10 tot 18u: Opentuindag Velt, oa in de samentuin Oudebaan te Mortsel

Er is de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen en ook iets te drinken of te eten.
Verschillende boeken en folders zullen in te kijken zijn.
Naast de stand van de samentuin zal er ook een stand zijn van Transitie Mortsel.
Geert en Sara Lauwers - Waelbens doen ook mee met hun tuin in de Neerhoevelaan 72.
Ter plekke is er informatie beschikbaar over de verbinding via fietsknooppunten naar de andere tuinen van de regio: Jerry en Wilke Kloeck-Gordijn (Borsbeek), Samentuin Drakenhof (Deurne).


Noteer ook alvast donderdag 17 oktober in jullie agenda.
Dan organiseert de Themagroep Energie ism het Praatcafé van de Kaleidoscoop en Marc Bellinkx een Transitiecafé rond lokale energie.
Meer info hieromtrent volgt nog.


Groeten van Transitie Mortsel


nieuws > nieuwsarchief / nieuws uit de lokale groepen
backtotop