nieuwsarchief

dvd "Een nieuw verhaal voor de Aarde" (gepost op 19 mei 2013)

Sinds Earth Day op 22 april is de dvd "Een nieuw verhaal voor de Aarde" beschikbaar.
Een documentaire van 53 minuten met een unieke kijk op een ander natuurbeeld en mensbeeld in relatie tot duurzaamheid. Door interviews, animaties, natuuropnamen,
poëzie, kunst en dans wordt een reis gemaakt langs nieuwe inzichten uit de filosofie, de wetenschap en de spirituele tradities.

U kunt het bestellen door:

1. Mij een email te sturen davidan@kpnmail.nl met uw naam en postadres.

2. Het bedrag over te maken. De prijs is 9 euro. Verzendkosten van 1,50 euro komen erbij, behalve binnen de gemeente Boxtel waar de dvd gratis bezorgd wordt. Rekening: D.Andreae, Boxtel, Triodos bank rekeningnummer 2023 9497 42 (IBAN: NL60 TRIO 2023 9497 42)

Ondanks onze technologische mogelijkheden en wetenschappelijke kennis slagen we er niet in de milieu- en klimaatcrisis écht op te lossen. Hoe komt dat? Die vraag vormt het startpunt voor de filmdocumentaire. De basis van de film is het gedachtegoed van cultuurhistoricus Thomas Berry (VS, 1914-2009). Zijn centrale stelling is dat de mens al eeuwenlang geen eenheid meer vormt met de Aarde.

Thomas Berry stelde dat religie, filosofie en wetenschap over het algemeen weinig zorg tonen voor de natuur. Daarom is er een nieuw verhaal voor de Aarde nodig, waarin de rol van de mens in een breder perspectief geplaatst wordt als medeverantwoordelijk voor de evolutie.

Experts die in de film aan het woord komen:

- Prof. Dr. Koo van der Wal, emeritus hoogleraar in de filosofie, auteur van Nieuw vensters op de werkelijkheid: Contouren van een natuurfilosofie in ontwikkeling (nov. 2012, uitgever Klement): “De oplossing van het milieuprobleem moet komen van een andere mentaliteit, een andere houding ten opzichte van met de natuur, zoals in de moderne wetenschap zichtbaar wordt”.


- Elly Verrijt: “Berry’s visie is van alle culturen, de taal van de ziel”.


- Brian Swimme (fragmenten uit Awakening Universe van Neal Rogin): “Wij zijn verwant met de natuur, en dit betekent een enorme verandering in ons bewustzijn”.
Voor meer informatie over de film zie www.boxtel.transitiontowns.nl/dvd . U mag de film zonder verder verplichtingen vertonen zowel thuis als buitenshuis. In het geval van vertoning voor een groep, wordt een vrijwjillge bijdrage voor toekomstige projecten op prijs gesteld: 1 euro per kijker overmaken aan bovengenoemde rekening met vermelding van "Aarde vertoning", datum en plaats.
 


nieuws > nieuwsarchief / nieuws uit de lokale groepen
backtotop