nieuwsarchief

Filmavond 'The Economics of Happiness' (gepost op 14 november 2013)

Maandag 2 december: Filmavond 'The Economics of Happiness'
 
Filmavond + introductie over transitie door Transitie Deurne. Dit is de derde avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Filmhuis Klappei.
 
The Economics of Happiness: Het eerste deel van deze documentaire toont hoe de economische globalisering steeds grotere problemen creëert: klimaatchaos, het uitsterven van dieren en planten, financiële instabiliteit, uitholling van de democratie, steeds meer stress ... Maar overal ter wereld zijn er ook gemeenschappen die de druk nog weerstaan, of hun leven op een andere manier beginnen in te richten, meer op maat van de mens en de natuur. Het uitbouwen van een lokale economie staat daarbij centraal. Het tweede deel inspireert met praktische oplossingen, met een blik op lokale initiatieven overal ter wereld, waaronder de beweging van de transitie-steden.
 
Na de documentaire volgt een interactieve kennismaking met de transitie-beweging in en om Antwerpen, waar meerdere lokale transitie-groepen actief zijn. 
 
 
Inkom: vrije bijdrage
Reserveren is gewenst via info@transitiedeurne.be
Wanneer: 19u30
Waar: Filmhuis Klappei, Klappeistraat 2, 2060 Antwerpen

 


nieuws > nieuwsarchief / nieuws uit de lokale groepen
backtotop