nieuwsarchief

Voor wie mag het iets meer zijn? (gepost op 15 november 2013)

Hallo,

in onze regio is er opnieuw heel wat te doen in de marge van Transitie :

Repaircafé

zaterdagnamiddag 16 november van 14u00 tot 17u00 - Vormingplushuis, Sint-Pieterskerklaan 5, Brugge

Voor de 2e keer  - na een zeer geslaagde 1e editie -  opent Vormingplus Brugge andermaal de deuren van haar Repair Café!

Op een Repair Café probeert een team handige klussers je kapotte spullen te repareren. Spullen waaraan iets hapert maar die nog veel te goed zijn om weg te gooien.

Jij brengt mee wat stuk is: een gammele stoel, een gescheurde rok, een mixer die hapert, een speelgoedtrein die het niet meer doet... We repareren het samen (waar mogelijk)!

Zelfpluktuin

zaterdag vooravond 16 november om 18u00 - Doorgeefwinkel, Hoefijzerlaan 22, Brugge

Maarten Cools, van zelfpluktuin De Molik uit Ruddervoorde, geeft opnieuw een infosessie over de opstart van zijn zelfpluktuin. Je kan er alles over zijn initiatief vernemen. Voor wie in Brugge woont is Maarten van plan om een ophaalpunt op te zetten, waar je als deelnemer tegen een kleine meerprijs, je groenten kunt komen ophalen. Dit ophaalpunt wordt de Doorgeefwinkel. Zo kun je deze avond  met deze winkel en de bijhorende volkskeuken kennis maken.

EVA - Sea the truth

zaterdagavond 23 november om 18u00 - Jeugdherberg -  Baron Ruzettelaan 143 Brugge

Naar aanleiding van de Week van de Smaak met thema 'Water en Vuur', organiseert EVA Brugge een vegetarisch diner met 3 gangen, gevolgd om 20u00 door de spraakmakende documentaire  Sea the Truth.  Kinderen kunnen ondertussen naar Finding Nemo kijken. Na de film is er tijd om na te praten met een drankje en een hapje.

In Sea the truth gaan 2 jonge marinebiologen op zoek naar wetenschappelijke informatie over de conditie van onze oceanen, het grootste ecosysteem, dat 2/3 van onze planeet bedekt. Onderwaterfotograaf Dos Winkel toont de schoonheid van deze wereld en tevens de enorme bedreigingen waar het aan wordt blootgesteld.

Maaltijd & documentaire : Volwassenen: 16 € - Kinderen: 10 € -  Gezinskaart: 35 €

Enkel documentaire (20u00 ): 5 €

 Inschrijven via brugge@evavzw.be vóór 20 november

 Open Minaraad Brugge - Peter Tom Jones

donderdagavond 28 november om 19u00 - Bibliotheek De Biekorf, Brugge

Op deze open Minaraad, waar iedereen welkom is, worden we vergast op een zeer interessante spreker, m.b. Peter Tom Jones. Hij komt een stand van zaken opmaken van het klimaat.

Peter Tom Jones is burgerlijk ingenieur Milieukunde, doctor in de Toegepaste Wetenschappen en werkzaam als Senior Onderzoeksmanager aan de KU Leuven, met specialisatie in industriële ecologie. Hij is één van de 15 pioniers van Plan C (Vlaamse transitie-arena voor een duurzaam materialenbeheer), van Terra Reversa (Vlaamse denktank voor ecologische economie), en van het Vlaamse transitienetwerk van het middenveld.

Inschrijven via : leefmilieu@brugge.be of 050.33.60.6


nieuws > nieuwsarchief / nieuws uit de lokale groepen
backtotop